GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Succén är tillbaka: Vi går 100 000 steg på en dag för Kvinnojouren Blenda

Tre kompisar bestämde sig för att anta utmaningen att gå 100 000 steg på en dag och samlade samtidigt in nästan 150 000 kronor till Kvinnojouren Blenda. I år står VXOweek bakom satsningen och målet är att få fler engagerade och samla in mer pengar till kvinnojouren.
Publicerad 2 mars 2022 • Uppdaterad 8 april 2022

– Det är så häftigt när så många går samman för en god sak, samtidigt som det är coolt att klara av själva prestationen att gå 100 000 steg på en dag, säger Elisabeth Anderberg som tog initiativet till utmaningen förra året tillsammans med vännerna Anna Palmgren och Stina Jansson.

Alla som vill kommer kunna vara med och gå, antingen hela sträckan eller bara en liten del. Nytt för i år är att sajten VXOweek står som värd för evenemanget. VXOweek.se är sajten där hittar du nyheter, reportage och evenemangstips med fokus på lokala Växjö. Alla som är intresserade kommer där att kunna följa ”100 000 steg på en dag” både inför och under dagen då evenemanget äger rum, den 26 maj i Växjö.

– Det här är ett viktigt initiativ, så det känns bra att VXOweek kan vara med och bidra till att det får mycket uppmärksamhet, säger Daniel Rydström, ansvarig utgivare för VXOweek.se.

”Det blir en styrka när flera enas och manifesterar att våld mot kvinnor är ett samhällsproblem.”
Caroline Högfeldt Coucher på Kvinnojouren Blenda.

Kvinnojouren Blenda jobbar med att hjälpa och stötta kvinnor och barn som är utsatta för våld i nära relation. De nästan 150 000 kronorna som samlades in vid evenemanget förra året gick främst till barnen.

– Vi brukar en gång om året göra en stor resa sär vi samlar barn som har bott hos oss. Som en reunion. Men på grund av restriktioner blev det inte av. Så vi gjorde bland annat istället små dagsutflykter under sommaren för de barn som bodde hos oss då, säger Caroline Högfeldt Coucher på Kvinnojouren Blenda.

– Under insamlingen förra året sa en stödsökande kvinna att hon tyckte att det kändes bra att veta att det finns människor där ute som stöttar henne i hennes situation och fick styrka av det, berättar Caroline Högfeldt Coucher på Kvinnojouren Blenda.
– Under insamlingen förra året sa en stödsökande kvinna att hon tyckte att det kändes bra att veta att det finns människor där ute som stöttar henne i hennes situation och fick styrka av det, berättar Caroline Högfeldt Coucher på Kvinnojouren Blenda.Foto: Julia Ornat

Vad betyder ett sådant här evenemang för er på Kvinnojouren Blenda?

– Det sätter fokus på vår verksamhet och ökar kunskapen för de stödsökande och även för närstående som inte vet hur de ska agera, de kan också kontakta oss. Men sedan blir det också en styrka när flera enas och manifesterar att våld mot kvinnor är ett samhällsproblem och genom att medverka i till exempel ”100 000 steg på en dag" är ett sätt att sätta ner foten och säga: Vi tycker inte att detta är okej, säger Caroline Högfeldt Coucher.

Att gå 100 000 steg på en dag kräver en hel del träning, särskilt om du inte sedan tidigare är van vid att gå ungefär åtta mil på en dag.

– Det som framför allt är viktigt är att börja vänja kroppen att gå långa sträckor långsamt. Men också att stärka upp kroppen med styrketräning. Att gå under en sådan lång tid sliter på kroppen, säger Elisabeth som förra året gick 100 000 steg på 18 timmar och som i år är redo att gå igen.

100 000 steg på en dag

Så kan du engagera dig!

– Swisha ditt bidrag till 123 547 37 98.

– Håll utkik på VXOweek.se och följ VXOweek på Facebook och Instagram för att ta del av de senaste nyheterna om ”100 000 steg på en dag”.

– Gör din kropp redo för att gå 100 000 steg den 26 maj.

Anton VaskoSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.