Vxoweek logo
Annons
Växjö

Annelie, 34, har skulder på över 800 000 – får hjälp av Lyxfällan

I 32 säsonger har svenskar fått hjälp med sin ekonomi i TV3-programmet Lyxfällan. En av dem som den här säsongen får hjälp är 34-åriga gymnasieläraren Annelie i Växjö.
– När räkningarna kommer tittar jag knappt på dem längre. Det har kommit till den punkten att jag inte ens orkar bry mig, säger hon i programmet.
Växjö • Publicerad 1 november 2022 • Uppdaterad 6 februari 2023

Hon har trots en bra inkomst och jobb dragit på sig stora skulder. För att få ekonomin att gå ihop tar hon månad efter månad lån och pengar läggs på mat och tv- och mobilspel. Hon spelar mobilspel för flera tusen i månaden och har matkostnader på nästan 75 000 kronor på ett år.

– Jag har tappat kontrollen helt. Jag sitter varje månad och väntar på att det inte kommer gå ihop. När räkningarna kommer tittar jag knappt på dem längre. Det har kommit till den punkten att jag inte ens orkar bry mig, säger hon i programmet.

Annons

I Lyxfällan framkommer det att hon i snitt varje månad går back 24 400 kronor eftersom hon har 29 olika krediter och lån som hon har tagit för täcka sina kostnader. Totalt har hon 818 390 kronor i skulder, varav drygt 300 000 är studieskulder till CSN.

– Fruktansvärt att se. Nu när jag väldigt konkret fått se konsekvenserna av mitt handlade känner jag mig som en sån idiot. Hur hamnade jag här?, säger Annelie i programmet efter att programledaren Magnus Hedberg presenterat totalsumman för hennes skulder.

– Hon sänker blicken, lever för stunden och tar konsekvenserna sedan. Då går det så här, säger Magnus Hedberg i Lyxfällan.

Avsnittet i Lyxfällen finns på Viaplay från tisdag 1 november 2022. Den 6 februari 2023 sänds avsnittet på nytt på TV3.

34-åriga Annelie, gymnasielärare i Växjö, är med i veckans Lyxfällan.
34-åriga Annelie, gymnasielärare i Växjö, är med i veckans Lyxfällan.Foto: Viaplay
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons