Nyheter

Systembolaget om nya butiken vid Gekås i Ullared

Systembolaget är på väg att etablera sin nya butik i Ullared. Men lokalen kommer inte ligga i direkt anslutning till Gekås, rapporterar Hallands Nyheter.
Dessutom kommer den delas med en annan hyresgäst.
Ullared • Publicerad 16 juli 2022 • Uppdaterad 18 juli 2022
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Enligt Hallands Nyheter har Systembolaget valt att placera sin framtida butik i Netonnets gamla lokaler – en bit bort från varuhuset.

– Vi vill inte förknippa oss direkt med Gekås eftersom vi inte säljer lågpris, säger Karin Willebrand till tidningen.

Dessutom kommer Systembolaget inte använda sig av hela ytan utan lokalen kommer delas med en annan hyresgäst. Vilka butiksgrannar det blir är än så länge okänt, men Systembolaget kommer ha synpunkter på vilka det blir.

– En giv från början var att vi inte skulle ha hela lokalen för vi är inte i behov av det. Vi vill veta vilka som kommer in. Vi vill inte ha någon förskola eller skola där, det känns inte bra i förhållande till oss. Däremot vill vi ha nära till livsmedel och det säljs ju inne på Gekås, säger Karin Willebrand.

Enligt henne är förväntningarna på butiken svårbedömda på förhand.

– Mer svårbedömd än många andra av Systembolagets butiker, säger hon.

– Jag tror att de som bor nära, som turistar och de som handlar livsmedel i närheten kommer att besöka den. Men jag tror inte att huvudparten av dem som handlar på Gekås kommer att handla i vår butik. Men låt oss se vad som händer.

Systembolagets butik i Ullared uppges bli en mellanstor butik med ett brett sortiment. I april 2023 öppnar den.

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.