Vxoweek logo
Annons
Nyheter

Ny restaurang har öppnat i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 19 september 2020
Foto: Oscar Appelgren

Växjö city har fått en ny restaurang. Det är Pizza & Co. som har öppnat i 4Sounds gamla lokal på Kungsgatan.

– Ambitionen har varit att lägga oss någonstans mittemellan kvarterspizzerian och finpizzerian, säger delägaren Toba Oguz.

Annons

Den gamla musikaffären i centrala Växjö har totalrenoverats för att i stället bli en restaurang som ska leverera pizza. Förra veckan slog Pizza & Co. upp för allmänheten.

– Vi har moderniserat en klassisk, ständigt älskad, produkt. Fokus har legat på miljötänk, gratis utkörning med elbil samt val av förbrukningsmaterial. Ambitionen har varit att lägga oss någonstans mittemellan kvarterspizzerian och finpizzerian. Vi känner att vi har lyckats med detta. Här ska vi servera grymt god mat i en mysig miljö och trevlig personal, säger Toba Oguz.

Varför just en pizzeria?

– Jag startade min karriär inom restaurangbranschen som pizzabagare och därförkänns det extra spännande att gå tillbaka där allt började. Vi såg en lucka på marknaden för en mittemellan-pizzeria, någonstans man kan ta en öl och en pizza på ungefär en timme och sedan gå vidare. Tankarna har funnits i ett och ett halvt år nu och nu har vi fått förtroendet av en av Växjös mest fantastiska hyresvärdar att förverkliga denna idé.

Foto: Oscar Appelgren

Pizza & Co. är ett helt nytt koncept med pizza i fokus. Åtta personer har anställts inför satsningen och när möjligheten till hemleverans kommer igång kommer ytterligare medarbetare att rekryteras. Inom kort kommer kunderna dessutom beställa hem lokalproducerad glass, chips och godis tillsammans med sin pizza via en nyutvecklad app.

– Två av delägarna, Aleksander och Elvis på Jim Davis Labs, har tagit fram appen och tekniken bakom Pizza & Co. följer utvecklingen i samhället. Det är enkelt att beställa, det går att skräddarsy sin pizza och betala via appen. Dessutom har vi satsat på ett lojalitetsprogram som ger poäng för varje take away- beställning som sedan kan omvandlas till en rabatt på en beställning hos oss, säger Toba Oguz.

Etableringen kommer mitt under coronapandemin och då det redan finns en hel del pizzerior i Växjö. Men det är inte något som skrämmer ägarna.

– Konkurrens är något som sporrar oss och håller oss på topp. Vi kommer köra vår grej och fokusera på det.

Vad är visionen och ambitionen framöver?

– Ambitionerna är höga men vi låter tiden avgöra hur långt vi kan ta detta.

Foto: Oscar Appelgren
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons