Nyheter

Julstämning med Skatan och Marchal i lokal podd

Varje vecka ger podcasten VXO Weekly med Skatan och Marchal er snack om nyheter. Den 18 december förvandlas poddstudion till julstuga. Då kommer lyssnarna att få allt de behöver inför jul.
– Vi vill ge lyssnarna ett avsnitt som de kan lyssna på mitt i julstöket och som kan lätta upp lite i vardagen, säger Elisabeth Anderberg som är Skatan i sammanhanget.
Växjö • Publicerad 10 december 2020
Foto: LENA GUNNARSSON

Under tio veckor har vi på fredagar kunnat lyssna på podden med Skatan och Marchal. Det är Elisabeth Anderberg och Anne Marchal, båda journalister och egna företagare, som pratar om veckans nyheter, mestadels lokala, på ett lättsamt sätt.

– Jag fastnar ofta för de små lokala nyheterna som alla kanske inte lägger märke till. Det är där man hittar guldkornen, säger Anne Marchal, som menar att alla nyheter faktiskt kan bli roliga oavsett ämne.

Elisabeth och Anne har tidigare arbetat tillsammans på Sveriges Radio och har det brinnande intresset för nyheter gemensamt.

– Men det är nog det enda vi har gemensamt. I övrigt så är vi väldigt olika och det är nog därför det funkar så bra, säger Elisabeth Anderberg och skrattar.

Den 18 december kommer de att ha en julspecial i podden med pyssel, tips och snack kring juliga nyheter.

– Men vi vill ju självklart också ha med lyssnarna, så vi kommer att samla in önskemål från lyssnarna kring vad de vill att vi ska ta upp. Eller om de behöver Annes supertips till jul, snabba, billiga och lite galna lösningar som räddar julen, säger Anne Marchal.

De vill även samla in vardagshistorier som lyssnarna gärna får spela in som ljudfil och skicka till dem.

– Vi vill förmedla sånt som folk kan prata om i jul när samtalsämnena börjar tryta. Eftersom vi inte gör så mycket i dessa dagar kan det bli tunt med egna upplevelser att prata om, säger Elisabeth Anderberg.

Fakta

VXO Weekly med Skatan och Marchal

En podcast med Elisabeth Anderberg och Anne Marchal om lokala nyheter med tvist.

Släpps varje fredag efter lunch.

Kan lyssnas via vxonews.se, Spotify, Podcaster och iTunes.

Kontakta podden på tips@vxonews.se eller via DM på instagram @vxonews @skatanpr eller @marchal_anne

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.