Vxoweek logo
Annons
Nyheter

Glaskonstnären får en halv miljon kronor

Kronoberg • Publicerad 22 september 2020
Foto: Christopher Hunt

Glaskonstnären Hanna Hansdotter får Åke Andrén Stiftelsens konstnärsstipendium 2020. Hon bor på en gård i Skruv och arbete tätt samman med glasblåsarna och har själv utbildning som glasblåsare i Kosta och Orrefors.

”Med en övertygande formsäkerhet utvecklar Hanna Hansdotter lustfyllt glaskonsttraditionen med konstnärlig integritet och genomför en upplyftande lyckad kombination av måleri, skulptur och glas”, står det i juryns motivering.

Annons

Hanna Hansdotter examinerades från Konstfack 2017 och har därefter varit verksam som konstnär och formgivare för Kosta Boda, främst med konstglas men även offentliga installationer och småskaliga produktioner.

Åke Andrén Stiftelsens konstnärsstipendium inrättades 2012 med syfte att premiera en ung lovande konstnär med ett stipendium på en halv miljon kronor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons