GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Frågor och svar: Vad är 100 000 steg på en dag?

Den 26 maj går vi 100 000 steg på en dag för att samla in pengar till Kvinnojouren Blenda. Här är allt du behöver hålla koll på.
Växjö • Publicerad 21 mars 2022 • Uppdaterad 8 april 2022

Vilka är det som arrangerar 100.000 steg på en dag och varför?

– Det är vxoweek.se som står bakom och syftet är att göra något tillsammans och samtidigt samla in pengar till Kvinnojouren Blenda. Att vi valde just 100.000 steg på en dag är för att fortsätta det arbete som några Växjökvinnor startade förra året, men också för att det ska vara något som många kan följa med på.

Vilket datum och vilka tider gäller?

– Torsdagen den 26:e maj (röd dag eftersom det är Kristi himmelsfärdsdag). Och starten är kl 05.30 på Vattentorget.

Måste man anmäla sig?

– Nej det behöver man inte.

Måste man gå med hela tiden?

– Nej du kan välja att gå med delar av dagen. Vi kommer att sätta ut ungefärliga tider där vi går förbi vissa platser och då är det bara att hänga på.

Kostar det något?

– Nej. Men eftersom ett syfte med dagen är att samla in pengar till Kvinnojouren Blenda så får man gärna skänka en slant.

Kan man vara med på distans?

– Ja! Du kan gå där du är och lägg gärna upp en bild eller film när du går och tagga #100000stegpåendagvxoweek och @vxoweek så kan vi dela ditt inlägg (du måste dock ha en öppen profil om vi ska dela). Eller så kan du välja att bara vara med och skänka pengar.

Hur kan man skänka pengar?

– Du swishar pengar till 123 547 37 98 och så redovisar vi summan som vi sedan lämnar över till Kvinnojouren Blenda.

Vad går pengarna till?

– Till Kvinnojouren Blenda och deras verksamhet. Förra året gick pengarna, 147.000 kronor, till dagsresor för barnen som bor med sina mammor på Kvinnojourens skyddade boende.

Hur långt är 100.000 steg?

– Det är lite olika från person till person. Men mellan 7,5 - 8 mil.

Var kommer vi att gå?

– Vi kommer att gå runt de fyra stadssjöarna med start från Vattentorget. Sedan runt Norra Bergundasjön, Södra Bergundasjön, Trummen och slutligen Växjösjön. Där går vi två varv och avslutar med några extra varv runt Växjösjön. Här ser du en karta över rundan.

Hur lång tid tar det?

– Mellan 16-19 timmar. Även det lite olika från person till person.

Kommer det att vara något evenemang omkring dagen?

– Ja det kommer det. Allt från musik till intressanta och roliga personer som kommer. Mer information om det kommer lite senare.

Anton VaskoSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.