Vxoweek logo
Annons
Nyheter

Familjen byter Ingelstad mot Marbella

Henrik och Charlotte Uleskog gör det många drömmer om. De säljer huset i Ingelstad och flyttar ner till spanska sydkusten.
– Vi hade ångrat oss om vi inte hade testat, säger Charlotte Uleskog.
Växjö • Publicerad 1 augusti 2020
Foto: Privat

Det är många som fantiserar om att packa väskan och flytta utomlands – men att göra verklighet av drömmen kräver både mod och beslutsamhet.

Familjen Uleskog med Henrik, Charlotte och dottern Joline är på väg att förverkliga sin dröm om en varmare tillvaro. I höst flyttar de till Marbella i södra Spanien.

Annons

– Det är en dröm vi har haft länge. Vi vill flytta dit och få ett bättre liv i ett bättre klimat. Vi har en vision om att bli mer fria. Att komma ut ur ekorrhjulet, säger Henrik Uleskog.

Familjen tog beslutet att flytta redan förra hösten efter en solsemester i Marbella.

– Vi hade funderat på det länge och kände att vi var tvungna att ta tag i det. Dottern blir äldre och äldre och det är lättare att flytta innan hon börjar skolan, säger Charlotte Uleskog.

Dottern Joline är tre år gammal och det var när hon föddes som paret på allvar började fundera på ett liv utomlands.

– Anledningen till att vi flyttar är vädret. Det är lättare att vara ute med henne i ett varmare klimat. Det är inte lika kul i Sverige, säger Charlotte Uleskog.

I slutet av juni sålde paret villan i Ingelstad. Till en början fanns planer på att hyra ut, men de tog till slut beslutet att sälja.

– Ett tag var vi också inne på att skaffa en semesterbostad i Spanien. Men det är inte helt lätt att åka iväg. Vi kom fram till att det är bättre att ha sin vardag i Marbella och att åka till Sverige istället.

I slutet av augusti fyller familjen bilen med så mycket de kan. Därefter väntar 300 mil genom Europa innan de kommer fram till sitt nya hem. I Marbella har paret till en början hyrt ett radhus med gångavstånd till stranden och en pool i närheten.

– Planen är att köpa något eget men vi börjar med att hyra. Vi vet ju inte riktigt hur vi vill bo där när det är lite mer permanent.

Vad ska ni jobba med i Marbella?

Annons

– Henrik, som jobbar på ett solcellsföretag, kommer att kunna jobba kvar fast på distans. Jag är socionom och yogalärare men kommer till en början att vara hemma mycket med dottern. Planen är att jag ska fortsätta med yogan och jag har slängt ut lite krokar, men vi får se hur det blir, säger Charlotte Uleskog.

Just nu finns bara ett möjligt hinder för flytten - nämligen coronaviruset. Under våren har paret följt nyhetsrapporteringen noga och hållit tummarna för att flytten ska bli möjlig.

– Vi kommer ju in i Spanien som det ser ut just nu men vi kommer ju att köra igenom flera länder och stanna på vägen dit. Det är väl där det kan bli svårt. Men vi är rätt avslappnade och tar det som det kommer.

Hur tror ni att livet kommer att se ut om fem år?

– Då är Joline åtta år och går skolan i Spanien, säger Henrik Uleskog.

–Jag har svårt att se att vi skulle flytta tillbaka till Sverige, fyller Charlotte i.

Det finns en bild av att många svenska pensionärer flyttar till Spanien. Men enligt paret är det många barnfamiljer som har packat väskan.

– Vi känner inga sedan innan men vi har kommit i kontakt med flera svenska barnfamiljer via olika grupper på Facebook. Många är öppna och välkomnande. Det är en trygghet, säger Charlotte Uleskog.

Vad vill ni säga till andra som funderar på att göra samma sak som er?

– Gör det! Nu har vi ju inte flyttat ännu men det gäller att passa på när man kan. Vi hade ångrat oss om vi inte hade testat.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons