Vxoweek logo
Annons
Nöje

Tonårsbandet skaffar egen replokal

Det Växjöbaserade tonårsbandet Kranium hade releasefest i början av juli på Bergendahlska gården i Växjö. Sedan dess har bandet bland annat skaffat en egen replokal.
Musik • Publicerad 16 september 2020
Linus Persson, Axel Karlsson, Ludwig Blomqvist och Linus Gustavsson.
Linus Persson, Axel Karlsson, Ludwig Blomqvist och Linus Gustavsson.Foto: Privat

Kranium rör sig mellan thrashmetal och deathmetal-genren i sin musik. EP:n de släppte i somras drog mer åt thrashmetal, men nu är det mer fokus på deathmetal.

– Det kommer märkas skillnad på våra nya grejer, det är mer hårda riff och allmänt tyngre musik, säger Ludwig Blomqvist, trummis i bandet.

Annons

De är i full gång med planering och rep inför nästa skivsläpp.

– Som det ser ut nu kommer skivan bestå av tio låtar, säger Ludwig Blomqvist.

Hur gick det till när bandet startade?

– Jag startade bandet i december 2018, men det var inte riktigt Kranium förrän i juli förra året, det var först då alla pusselbitar föll på plats. Det hela började med att jag och två andra kompisar spelade instrument ihop för skojs skull. Kompisarna la av, men jag fortsatte och hittade nya musikvänner, säger Ludwig.

9 juli hade bandet sin releasefest.

– Det var en väldigt rolig dag, trots lite tekniskt strul och att det kanske inte var jättemånga på plats i och med corona och så. Men jag såg det mer som ett firande än en release, berättar Ludwig.

Axel Karlsson sjunger för fulla muggar medan Ludwig Blomqvist och Linus Persson sköter instrumenten.
Axel Karlsson sjunger för fulla muggar medan Ludwig Blomqvist och Linus Persson sköter instrumenten.Foto: Lena Gunnarsson

Vad har hänt sen sist?

– Vi har börjat samarbeta med Studiefrämjandet och också hyrt en egen replokal, där är vi mest nu för tiden. Visst är vi fortfarande en del på Bergendahlska gården men det är inte alltid rummen är lediga där. Därför kände vi ett behov av att ha en egen replokal, säger Ludwig och fortsätter:

– Men det är klart, det har varit många dyra kostnader nu så vi hoppas att det blir lite lugnare ett tag med det nu.

Vad utmärker er på musikscenen?

Annons

– Jag tror det handlar om att vi har spelat tillsammans en väldigt kort tid och de flesta av oss har spelat på våra instrument väldigt kort tid också. Som vår sångare, han kunde absolut sjunga men han visste inte riktigt vad det var han gjorde innan han tog sånglektioner. Det är snarare något vi alla brinner för och vill utvecklas inom, berättar Ludwig.

En vanlig vecka repeterar tonåringarna tre till fyra gånger.

– Vi ser verkligen fram emot att få släppa vårt nya album framöver, vi tar allt ett steg längre tycker jag!

Ludwig Blomqvist med trumpinnarna i högsta hugg och Linus Persson på gitarr.
Ludwig Blomqvist med trumpinnarna i högsta hugg och Linus Persson på gitarr.Foto: Lena Gunnarsson

Framöver har de lite planer på att vara förband åt Växjöbandet Gravestone samt en spelning i Halmstad.

– Men det är inga datum satta än, det är svårt i dessa tider. Oavsett så ser vi fram emot det och tycker det ska bli kul! avslutar Ludwig.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons