Vxoweek logo
Annons
Nöje

Så bra var veckans låtar i ”Så mycket bättre”

Musik • Publicerad 5 december 2020 • Uppdaterad 9 december 2020
Detta är en recension i Vxoweek. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Newkid.
Newkid.Foto: TV4

Ny vecka och dags för avsnitt sex av årets säsong av ”Så mycket bättre”.

En lite blandad kompott var det allt i kvällens program. Dagens överraskning var väl att Loreen dök upp de sista minuterna. Men överlag var det ett ganska svagt avsnitt. Trevliga låtar, men kanske inte så mycket mer? Här kommer VXOweeks betyg på alla tolkningar.

Ana Diaz tolkar

”Jag gråter bara i regnet” - Newkid

Som alltid sjunger Ana Diaz med själ och hjärta, men det når nog inte riktigt hela vägen fram ändå. Jag blir inte så berörd som jag vill bli. Men det är inget tvivel om saken, Ana Diaz kan sin grej vad gäller sången. Absolut toppklass.

Hon har ändrat en del av texten och beatet markant. Känns absolut som en modern, ny tolkning och inte bara en cover. Men jag föredrar nog originalet ändå...

Newkid tolkar

”Du måste finnas” - Helen Sjöholm

Ska absolut erkänna att jag var blödig redan innan tolkningen började, då vi får höra hur Newkid tillägnar låten till sin mamma. Risk att man jämför tolkningen med originalet vilket inte är rättvist. Låten klarar absolut av att stå för sig själv. Newkid gör sin grej och han gör det bra.

Sången är stabil och känslorna sitter nästintill utanpå kroppen. Kommer troligtvis spelas flitigt framöver. Kan också introducera en helt ny målgrupp för klassikern, kan tänkas...

Helen Sjöholm tolkar

”Hon har ett sätt” - Jakob Hellman

Nej, alltså ärligt talat. Det här är inte något som passar Helen som vare sig artist eller sångröst. Hellmans original ger så mycket mer med hans rasp och riv i rösten. Helen känns mest anno 1950...

Jakob Hellman tolkar

”Gabriellas sång” - Helen Sjöholm

Men lilla Jakob Hellman. Så berörd, så nervös. Han kommer av sig, pausar bara någon mening in i låten. Det blev för mycket för honom. Efter en kort paus och stöttning av musikerkollegorna kör han igång igen och det syns på hela honom att han njuter. Lika spattig i kroppen som alltid under uppträdanden. Kanske lite för spattig, men samtidigt osar hela numret av Hellman.

Inte något jag minns om hundra år, men vad gör väl det. Trevligt att lyssna på, men gör sig bättre om man ser framträdandet samtidigt.

Loreen tolkar

”Alice” - Plura

Vad trevligt att få höra Loreen på svenska (under lördagen släpps hennes egen musik på svenska för första gången)! Stark närvaro, bra röst, inlevelsen går inte att klanka ner på. Trevligt arrangemang och roligt att hon valde att tolka en låt av just Plura. Saknar dock ett crescendo för att det ska nå upp till full poäng.

Tove Styrke tolkar

”Fyll upp mitt glas nu” - Ana Diaz

Tove Styrke ironiserar över det faktum att män ofta har en övertro på sig själva, genom att berätta hur nervös hon är över att spela gitarr. Samtidigt som så många män ”rankar på tre ackord”. Fin tolkning med mycket känsla i rösten.

Isabelle HaagSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons