Nöje

Kulturparkens ”ljudklapp”: Uppesittarpodd

I dag, dan före dopparedan, bjuder Kulturparken på en ”Uppesitterpodd”.
Historiker Håkan Normark, arkeolog Alexandra Stiernspetz Nylén, Programledare Petter Ericsson samt Kim Borvander Lindstedt, glasantikvarie Björn Arfvidsson och konservator Maria Varhelyi kommer att samlas och samtala i den 300 år gamla Högloftsstugan i museiparken.
Kronoberg • Publicerad 23 december 2020
Håkan Nordmark, historiker, Alexandra Stiernspetz Nylén, arkeolog, Petter Ericsson, programledare, Björn Arfvidsson, glasantikvarie och Maria Varhelyi, konservator.
Håkan Nordmark, historiker, Alexandra Stiernspetz Nylén, arkeolog, Petter Ericsson, programledare, Björn Arfvidsson, glasantikvarie och Maria Varhelyi, konservator.Foto: Kulturparken Småland

– Vi kommer att samtala om stort som smått inom museivärlden, om julfirande förr och nu. Kvällen avslutas sedan finstämt med att Alexandra Stiernspetz Nylén läser ur ”Ture Sventon i Stockholm”, med fokus på Tomtebogatan. Folkmusikgruppen Sågskära kommer också att vara med, berättar Kulturparken Småland.

Bara några dagar efter de första publikrestriktionerna i våras lanserade Kulturparken Småland den lokalhistoriska podden ”Din podd på Jorden”.

Nu till jul fyller programmet 20 avsnitt, som hittils har uppnått cirka 5 000 lyssningar, skriver Kulturparken.

– Vi passar på och bjuder på julkarameller i form av en Uppesitterpodd och en Mellandagspodd! Inspelningen kommer att ske framför den öppna spisen i Högloftsstugan. Avsnitten samlar några av museets ämneskunniga för att svara på lyssnarfrågor till exempel.

Uppesittarpodden publiceras i dag onsdag 23 december. I avsnittet trasslar Håkan in sig i en berättelse om julfirande, Björn fastnar i samlingarna och Maria bannlyser tejpen.

Mellandagspodden publiceras onsdag 30 december. Här får Petter en avhyvling för att ha kallat Högloftsstugan för torp, Håkan äter en clementin, Björn hävdar att den ena flaskan inte är den andra lik medan Kim försöker hålla ordning i "klassrummet".

– Kännetecknande för museets arbetsår har varit lokal historia i ny förpackning. Uppesittarpodden och Mellandagspodden är exempel på det. Kulturparken Småland vill med dess två "ljudklappar" önska alla i länet en God Jul och ett Gott nytt år! säger Petter Ericsson, enhetschef program och kommunikation, Kulturparken Småland.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.