Tone Sekelius efter sistaplatsen: ”Jag ska sadla om”

Tone Sekelius fick 20 poäng i Mellofinalen och slutade klart sist. Men Växjöartisten var nöjd med sin insats.
– Jag trodde att det skulle kännas jobbigare att komma sist, säger hon.
Stockholm • Publicerad 11 mars 2023 • Uppdaterad 13 mars 2023
Tone Sekelius slutade tolva i Mellofinalen 2023.
Tone Sekelius slutade tolva i Mellofinalen 2023.Foto: Calle Rydqvist

Tone Sekelius slog igenom som artist förra året med låten ”My way”. I år återvände hon till tävlingen med ”Rhythm of my show” med förhoppningar om att placera sig bättre än fjolårets femteplats.

Det blev till slut en tolfte och sistaplats för Tone och ”Rhythm of my show” efter att ha fått låga poäng från både internationella juryn och tittarna.

– Jag trodde att det skulle kännas jobbigare att komma sist. Det är ändå en final och jag är nöjd med min insats. Jag ska sadla om och dansa nästa vecka så jag ska fokusera på annat, säger Tone Sekelius som nästa helg ska tävla i Let's Dance.

Hur reagerade du på de låga poängen från både internationella juryn och tittarna?

– Det är så klart inte jättekul men jag gick igenom alla låtarna innan jag skulle sova i går och kollade vilka jag tävlade mot. Det är väldigt tuff final med bara bra låtar. Någon måste komma sist och i år är det tyvärr jag, säger Tone och fortsätter:

– Jag hade inte kunnat göra något annorlunda. Tyvärr blev det så här men jag är fortfarande nöjd.

Vad har årets Melloresa betytt för dig?

– I år har jag hamnat i någon bekvämlighet. Förra året var allt väldigt nytt och stressigt. Jag hade inte landat i mig själv än. I år var det mer en bekräftelse för mitt självförtroende. Låten handlar om just det.

Blir det Melodifestivalen för dig någon mer gång?

– Någon gång, kanske.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Isabelle HaagSkicka e-post
Calle RydqvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.