Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Mystiken blir ett element för mycket

     Den unga mamman Georgia har återigen tagit sitt pick och pack och flyttat till en ny stad med sina barn Ginny och Austin. Men att börja om visar sig inte vara så lätt.
     Antonia Gentry spelar den ständigt irriterade tonårsdottern Ginny. Brianne Howey spelar en cool men hemlighetsfull ung mamma.
     Antonia Gentry spelar den ständigt irriterade tonårsdottern Ginny. Brianne Howey spelar en cool men hemlighetsfull ung mamma.
     Foto: COURTESY OF NETFLIX

     Ginny & Georgia

     Drama

     Ginny & Georgia

     Premiär: Netflix 24 februari
     Regi: Anya Adams, Catalina Aguilar Mastretta, Renuka Jeyapalan, Sudz Sutherland och Aleysa Young har regisserat två avsnitt var
     Skådespelare: Brianne Howey, Antonia Gentry, Diesel La Torraca med flera
     Omdöme baserat på samtliga tio avsnitt

     Jag uppskattar verkligen den autentiska tonen som genomsyrar den minst sagt komplicerade relationen mellan den sprudlande Georgia och hennes irriterade (tonårshormoner?) dotter Ginny. Det är också där serien är som bäst, samt i sin skildring av tonårstiden.

     Ginny blir snabbt en del av ett coolt tjejgäng efter flytten.
     Ginny blir snabbt en del av ett coolt tjejgäng efter flytten.
     Foto: SOPHIE GIRAUD/NETFLIX

     Ginny blir ganska snabbt efter flytten en del av ett rätt ballt tjejgäng. Några stereotyper där, javisst. Vi ser till exempel den osäkra tjejen som tejpar sina lår så att de blir mindre, så att hon ska få ett så kallat ”thigh gap” när hon har jeans på sig. Vi har den kaxiga tjejen, som egentligen är rätt osäker när det kommer till kärlek och sex. Ja, ni hajar grejen. Men samtidigt är det inte så grunda karaktärer att det stör mig.

     Dialogen är rapp, aktuell och inte minst genuin. En tidlös dramaserie, särskilt om vi lägger till att Ginny såklart har två killar som slåss om hennes uppmärksamhet. Ska hon välja den tuffa, elaka, missförstådda killen – eller det säkra kortet: den snälla och trygga killen?

     "Därför är det synd att denna serie, som i början påminner om (briljanta) ”Gilmore Girls” med en ung cool mamma som har en akademiskt begåvad dotter med killproblem, försöker väva in mystik."

     Därför är det synd att denna serie, som i början påminner om (briljanta) ”Gilmore Girls” med en ung cool mamma som har en akademiskt begåvad dotter med killproblem, försöker väva in mystik.

     Det blir ett element för mycket.

     Dramaserien skiner när den fokuserar på att visa den komplicerade relationen mellan mor och dotter.
     Dramaserien skiner när den fokuserar på att visa den komplicerade relationen mellan mor och dotter.
     Foto: COURTESY OF NETFLIX

     Hemligheter, eller händelser, i mamman Georgias förflutna börjar sakta uppdagas. En privatdetektiv dyker upp. Det är väl meningen att mystiken ska tätna, vad har eller har inte Georgia gjort sig skyldig till? Vad flyr hon från?

     För egen del hade serien gärna enbart fått fokusera på den ansträngda relationen mellan mor och dotter – samt hur hemskt jobbigt det kan vara att vara tonåring ibland.

     Det hade räckt.