GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Mysig mordhistoria med otippad skådistrio

     ”Only murders in the building” är en mysig och lagom invecklad mordgåta om tre true crime-älskande grannar som startar en podcast om ett mord som skett i deras eget hus.
     Tv-serie • Publicerad 4 september 2021
     Selena Gomez, Martin Short och Steve Martin spelar huvudrollerna i Disneys ”Only murders in the building”.
     Selena Gomez, Martin Short och Steve Martin spelar huvudrollerna i Disneys ”Only murders in the building”.
     Foto: Disney/Hulu
     Mordmysterium

     Only murders in the building

     Premiär: 31 augusti på Disney+

     I rollerna: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez med flera

     Regi: Jamie Babbit, Cherien Dabis, Gillian Robespierre och Don Scardino.

     Omdöme baserat på 8 av 10 avsnitt

     Charles, Oliver och Mabel (spelade av den otippade trion Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez) bor alla i det anrika och fiktiva huset ”The Arconia” i New York city. Trion träffar varandra på ett café efter att brandlarmet gått i huset, och märker snart att de alla har en förkärlek för genren ”true crime”.

     När de senare får höra att någon dött i deras eget hus, kommer de snabbt på idén att starta en podcast om det aktuella mordet, även om polisen har klassat det som ett självmord.

     Det hela mynnar ut i ett småputtrigt men framförallt underhållande mordmysterium, som bärs upp av ett välskrivet och lågmält humoristiskt manus samt en fin kemi mellan de tre huvudrollsinnehavarna. Steve Martin spelar en föredettingskådis med en semi-stor roll i bagaget, och Martin Short en självcentrerad teaterregissör som inte har lyckats på scenen på flera år. Mabel (Selena Gomez) är motsatsen, en 25-plussare med mörkt förflutet som med varje replik får de två andra att inse att tiden har sprungit ifrån dem.

     Rollbesättningen, humorn och den lätt satiriska blicken på podcastgenren, är seriens styrka. Problem, som den något långsamma berättartakten och den orimliga skildringen av hur man gör en podcast, finns. Men personligen tycker jag att de är lätta att bortse från.

     Elin ThornbergSkicka e-post
     Detta är en recension i vxoweek. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.