Vxoweek logo
Annons
Kultur

Kulturnatt på Smålandsposten: Ebbas talkshow, filmvisning och utställning

Under lördagens kulturnatt bjuder Smålandsposten in till en fullmatad eftermiddag. Det bjuds på talkshow, utställning och filmvisning med gratis popcorn. Dessutom får besökarna möjlighet att berätta om sina hjältar i en podd.
Växjö/Kronoberg • Publicerad 25 januari 2023
Ebba Arfvidsson leder Smålandspostens talkshow med inbjudna hjältar.
Ebba Arfvidsson leder Smålandspostens talkshow med inbjudna hjältar.Foto: Calle Rydqvist

Efter en pandemipaus slår Smålandsposten återigen upp portarna för alla nyfikna besökarna på lördag mellan klockan 16 till 18.

– Många upplever att Smålandsposten är deras tidning. Därför känns det viktigt att kunna bjuda in alla till tidningshuset och att vi får möta våra läsare, säger Kristina Bingström, chefredaktör och fortsätter:

Annons

– I år storsatsar vi verkligen. Vi har aldrig haft ett sådant brett program tidigare. Det kommer ske olika evenemang som lockar en bred publik på flera platser i huset.

Kristina Bingström är på plats under eftermiddagen för att välkomna besökarna i foajén. Där finns det också möjlighet för alla prenumeranter, eller blivande prenumeranter, att få hjälp med inloggningar för att kunna ta del av tidningen digitalt.

Årets Kulturnatts-tema är hjältar. Det firar Smålandsposten med en talkshow lite längre in i huset. Det blir plats på scen för specialinbjudna gäster som på olika sätt gör heroiska insatser för andra människor.

”Det kommer bli en rolig och energifylld talkshow”, säger Ebba Arfvidsson.
”Det kommer bli en rolig och energifylld talkshow”, säger Ebba Arfvidsson.Foto: Calle Rydqvist

En av gästerna är Jan (Janne) Graae-Nielsen, gymnasielärare och före detta spelmissbrukare. Han brinner för att stötta unga och människor som fastnat i spelmissbruk. En annan gäst som säkert är välkänd för många är Sara Lennqvist är före detta fotbollsspelare som idag jobbar som lärare på Centrumskolan i Araby, är ledare för Smålands fotbollsförbund och var med och startade nattfotbollen med Östers IF. Den tredje gästen heter Max Åberg och är Marvelhjälte-fantast.

– Det kommer bli en rolig och energifylld talkshow. Samtidigt handlar det om bitvis allvarliga ämnen som kan skicka med besökarna nya insikter. Det kommer bli en underbar kväll!, säger Ebba Arfvidsson, Ung-reporter och programledare för talkshowen som även kommer direktsändas på Smp live.

I ett annat rum i tidningshuset ställer den prisbelönta konstnären Fanny Wallertz från Tolg ut fotokonst. Verken har temat graviditet och förlossning och här undersöker Wallertz intimitet och gränslöshet genom foto och kollage. Konstnären finns på plats under utställningen. Det finns även möjlighet att köpa hennes konst.

Dessutom bjuds det, som sig bör när Smålandsposten firar Kulturnatt, på filmvisning. I år har tidningens fotografer och tv-team skapat en film om vardagshjältar som de träffat det senaste året. Till filmen bjuds det på popcorn.

I poddstudion välkomnas alla besökare som vill berätta om sina personliga hjältar i en hjälte-podd.

– Välkomna att inleda kulturnatten på Smålandsposten mellan klockan 16- 18 för att sedan vandra vidare ut i natten, säger Kristina Bingström.

Janna Li HolmbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons