Kultur

Familjeimperium i trubbel när hemligheter uppdagas

Äntligen en hederlig amerikansk kristen tv-serie som känns nutida, tycker Isabelle Haag.
Tv-serie • Publicerad 23 april 2021
Detta är en recension i Vxoweek. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Kim Cattrall kommer till sin rätt i rollen som Margaret Monreaux, en kvinna som blir bedragen och måste leda familjen ut ur krisen som uppstår.
Kim Cattrall kommer till sin rätt i rollen som Margaret Monreaux, en kvinna som blir bedragen och måste leda familjen ut ur krisen som uppstår.Foto: Disney plus
Dramakomedi

Filthy rich

Premiär: 16 april på Disney plus

Medverkande: Kim Cattrall, Melia Kreiling, Steve Harris med flera

Regi: Tate Taylor (5 avsnitt), Howard Deutch (2 avsnitt), Jann Turner (1 avsnitt), Christina Voros (1 avsnitt) och Billie Woodruff (1 avsnitt)

Omdöme baserat på 3 av 10 avsnitt

Rikedom, makt och religion kolliderar i Disneys dramakomedi ”Filthy rich”. Vi får följa familjen Monreaux, som är just "äckligt rika”. Familjen har gjort sig kända genom sitt framgångsrika kristna tv-nätverk. Showens succé vilar till stor del på familjens överhuvud Margaret och Eugene Monreaux och det harmoniska äktenskap de (tycks) ha.

När serien börjar är familjen Monreaux i full färd med att lansera en digital detaljhandel (en detaljhandel utan alla dessa varor som lockar till synd!) Men så händer det otänkbara. Eugene är med om en flygolycka.

Mitt i smeten får Margaret och hennes barn reda på att Eugene var far till tre utomäktenskapliga barn, som alla är inskrivna i hans testamente... En som är insyltad i ett företag för prostitution, en knarklangare och en ligist.

Hur ska det nu gå med familjens imperium?

En rolig och lättsam dramakomedi som stundtals liknar en såpopera. Intrigerna byter av varann, utan att bli för överdrivna.

Kim Cattrall är lysande i rollen som Margaret, som dels behöver steppa upp och rodda familjeföretaget ensam och dels hantera alla de kriser som uppstår med både sina biologiska barn och ”bonusbarn”. Samtidigt som hon behöver tänka på sitt anseende som en god, kristen kvinna från Södern.

Men helvetets alla fasor är intet mot vreden hos en bedragen kvinna.

Isabelle HaagSkicka e-post