Nyheter

Växjöföretag i unikt samarbete med Laila Bagge

Växjö • Publicerad 30 maj 2020
Foto: Peter Knutson

Venture Design har inlett ett nytt samarbete med nylanserade Furniture Fashion med Laila Bagge som en av grundarna.

– Det här samarbetet är helt unikt, säger Ola Johansson, vd på Venture Design.

Företaget Venture Design, med säte i Växjö, designar, marknadsför och distribuerar möbler till 17 olika länder och har ett 50-tal fabriker i Asien. Nu har företaget skrivit på ett treårsavtal med Furniture Fashion som är ett helt nytt varumärke skapat av Laila Bagge och designern Daniel Johansson.

– Det var Venture Designs stora distributionsnät med 150 återförsäljare i Sverige som lockade Furniture Fashion. Vi har varit involverade kring logistiken och hur måttanpassningen ska vara på förpackningar för att det ska bli så kostnadseffektivt som möjligt, säger Ola Johansson, vd på Venture Design, och fortsätter:

– Vi vill ha en hög designnivå men till marknadsmässigt pris och är inte intresserade av att sälja en stol för 5 000 kronor. Laila är väldigt folklig och hon har också varit tydlig med att det ska vara möbler för alla. Kollektionen andas väldigt Lailas stil.

Första kollektionen har 40 olika artiklar för hemmet. Det finns bland annat stolar, bord och pallar.

– Det här samarbetet är helt unikt på så sätt att det är en stor kollektion med möbler. Jag tror att den här typen av samarbeten är framtidens varumärke, att företag ska luta sin axel mot någon profil. Det som är fint är att Laila har varit väldigt involverad. Det är inte bara hennes namn utåt utan hon har verkligen varit engagerad.

Vad betyder det här för Venture Design?

– Vi etablerar starkare positioner och kan nå nya kunder som vi kanske inte hade tidigare. Det här är en satsning för oss också att addera ett varumärke i vårt eget varumärke.

Den första kollektionen släpps den 10 juni.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.