Nyheter

Elskåp har blivit konstverk i Växjö city

Växjö • Publicerad 30 maj 2020
Foto: David Färdigh

Nu har Växjö berikats med nya konstnärliga utsmyckningar. Sex stycken elskåp i city har fått var sin konstnärlig utsmyckning. Qarin Piehl finns representerad på Storgatan med verket ”Vägen vid sjön”.

– Tanken är att alla ska kunna upptäcka egna små saker och detaljer när de tittar på målningen.

Med VEAB:s välsignelse så lanserade Växjö Citysamverkan i våras en tävling om att konstnärligt utsmycka sex stycken elskåp i Växjö city. Alla hade möjlighet att skicka in förslag. Gensvaret var över all förväntan och totalt kom det in 115 olika bidrag. Vinnarna kan nu ses runt om i centrum. På storgatan utanför Dressmann finns Qarin Piehls verk ”Vägen vid sjön”, en färgglad och myllrande Växjö-målning med motiv från olika delar av staden.

– Det är kända byggnader, bussar, tåg, flaggor, skyltar och många små detaljer. Jag tror att alla som ser målningen kan upptäcka och hitta egna små saker från sina respektive stadsdelar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxoweek med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.